Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page

Demonstratie zaterdag 9 december in Den Haag

Palestijnse en pro-Palestijnse organisaties in Nederland treffen voorbereidingen voor een demonstratie in Den Haag op 9 december aanstaande, bij het Vredespaleis. Ook een waarschijnlijk grotere demonstratie vindt op dinsdagmiddag 12 december a.s. plaats eveneens in Den Haag, bij de Amerikaanse ambassade. Elders in Nederland zullen de komende week mogelijk ook demonstraties plaatsvinden.

Overigens wordt er op maandag 11 december a.s. in Brussel gedemonstreerd in verband met het plotselinge bezoek van Netanyahu aan de EU-top. De organisatie daarvan is in handen van de European Coordination of Committees and Associations for Palestine (ECCP).

Trump walst over Palestijnen en islamitische wereld heen

De Amerikaanse president Trump heeft woensdag 6 december 2017 verklaard dat de Verenigde Staten Jeruzalem als hoofdstad van Israel erkennen. De VS gaan hiermee in tegen het internationale recht en tegen de politiek van alle Amerikaanse presidenten sinds 1979. Jeruzalem is historisch de hoofdstad van Palestina. Ook regeringen die geloven in het “vredesproces” en voorstander zijn van de tweestaten oplossing, wijzen deze eenzijdige stap af. Het was al tijd voor een boycot, het is nu tijd voor protest en voor sancties.

Ook ambassade naar Jeruzalem

De VS hebben ook bekend gemaakt dat hun ambassade te zijner tijd naar Jeruzalem zal gaan. Ook dat is een eenzijdige en omstreden besluit, dat haaks staat op het beleid van Verenigde Naties en vrijwel alle landen, waaronder de leden van de Europese Unie.

Demonstraties. Waar? Wanneer?

De demonstratie zaterdag waarvoor Palestijnen in Nederland het initiatief namen, vindt plaats op zaterdag 9 december, 12.30 – 13.30 voor het Vredespaleis. Er was op die locatie al een picketline georganiseerd door de Alliantie ter Verdediging van de Palestijnse Gevangenen. Bij deze picketline zullen zich naar wij verwachten ook mensen aansluiten die demonstreren tegen de onheilige Jeruzalem-alliantie van Trump en Netanyahu. Over de demonstratie op dinsdag 12 december volgt zo mogelijk morgen nadere informatie op deze site.

de redactie